Om oss

Berzelius bar & matsal

På hörnet mellan Södra Vägen/Berzeliigatan, har den svenske kemins fader Jöns Jacob Berzelius givit namn till vårt brasseri. Restaurangen är uppdelad i tre matsalar och en bar, under sommaren har vi ytterligare sittplatser på uteserveringen.

Svenska smaker gäller, mitt på dagen kan du dessutom avnjuta rejäl husmanskost. Vår meny varierar mellan svenska tapas, större rätter, sällskapsmenyer och givna favoriter så som köttbullar och raggmunk. 

Vid större evenemang i vårt härliga Göteborg serverar vi speciella eventmenyer.

Långt in på natten under utvalda nätter, händer det att vi även serverar nattamat. Följ oss på våra sociala kanaler för att inte missa dessa speciella tillfällen.

Tom matsal på restaurang i Göteborg

Våra samarbeten

Berzelius Bar & Matsal ingår i LeH Group som består av tre familjer, alla från Sveriges västkust och Göteborg. I familjernas nätverk hittar du flera olika verksamheter och du som gäst kommer kanske på olika vis märka av det när du besöker oss.

Hotell Onyxen är ett hållbart boutique- och livsstilshotell bara ett stenkast från vår restaurang. Här möts ni av ett litet hotell i klassisk stil som ryms i en vacker fastighet från tidigt 1900-tal. Rummen är pittoreskt inredda, där modernt blandas med en touch av boho och vintage. När du kliver in på vårt systerhotell möts du av en varm, ombonad atmosfär som ger en härlig känsla av att komma hem. 

Det ultimata komplimentet till en god middag på stan – övernatta på det lilla personliga hotellet med det stora hjärtat.

Flerfaldigt belönad lifestyle-klubb med ett utbud av spa, yoga och träning. Hagabadet har flera klubbar och två av dem ligger i centrala Göteborg, varav den i Haga är från 1876.

Hagabadets erbjuder ett brett spektrum av tjänster och aktiviteter för din helhetshälsa, oavsett om du är medlem eller gäst. Vart du än befinner dig i livets faser så guidar de dig med sin expertis.

Salt & Sill är ett prisbelönat flytande hotell och restaurang på vackra Klädesholmen, i Bohusläns södra skärgård. Destinationen är omskrivet i såväl nationell som internationell press för dess unika läget på havet och restaurangens höga kvalitet och hyllningar till lokala råvaror. Restaurangen erbjuder det bästa från havet och specialiteten är sill – en av Sveriges äldsta mattraditioner i oändliga kombinationer.

Ngager är den plattform vi arbetar med för internkommunikation och fortbildning på Berzelius Bar & Matsal. Ngager erbjuder en mobil helhetslösning och en mångsidig verktygslåda för att enkelt kunna engagera, aktivera och interagera med all personal på arbetsplatsen.